Buurtbus 438

Wervershoof | Andijk | Stede Broec | Enkhuizen

Laatste Nieuws


Er is vandaag 18-1-2024 een fietssleutel gevonden in de bus, je kunt bellen naar 06-23071435 of email sturen naar planner@buurtbuswase.nl

Er is een verbetering  gekomen in de dienstregeling ingaande 10 december 2023. Dit om bij drukke momenten, vooral in de ochtend,  reizigers te verdelen over meerdere bussen.

Is de bus te laat en staat u al een tijd te wachten, kijk dan op 9292.nl of op de site van Connexxion Overal.nl.

Nieuwe bussen en gewijzigde  dienstregeling voor buurtbus 438

Buurtbus 438  bestaat ruim 8 jaar. De buurtbus rijdt vanaf Enkhuizen, via Bovenkarspel naar Andijk v.v. Dit lijkt geen grote afstand, echter de huidige bussen waarmee nu  wordt  gereden hebben  inmiddels een kilometerstand van ruim een half miljoen kilometers. De chauffeurs van de 438 rijden dus veel kilometers en vervoeren hierbij veel passagiers, bijna 60.000 per jaar!

Logisch dat de oude bussen tegen het einde van het “busleven” zitten. Zowel de chauffeurs als de monteurs hebben de laatste tijd veel last van storingen en zijn dolblij dat de nieuwe bussen er nu zijn. De nieuwe bussen hebben ook een nieuwe indeling die ruimer en prettiger is.  Als extra zijn schermen met halte informatie geplaatst en een omroepinstallatie voor de chauffeur. De buurtbusvereniging 438 kan er weer jaren tegenaan. De bussen zijn ter beschikking gesteld door de provincie Noord-Holland.

Stoelverhogers voor het vervoeren van kinderen
In onze bussen  ligt één stoelverhoger om een kind op te laten zitten.  (met riem!)
De stoelverhoger is voor kinderen tussen de 15 en 36 kg.

Veiligheidsriemen zijn verplicht!

 

nieuwe bussen

 

Vrijwilliger bij ons worden:

Zie de pagina:  Vacatures

Sinds 01 juli 2019 geeft het UWV ook toestemming aan geïnteresseerden in deze functie met een WW uitkering dit vrijwilligerswerk te doen.

(film geproduceerd door WGS Design Enkhuizen)

 

Het bestuur