Buurtbus 438

Wervershoof | Andijk | Stede Broec | Enkhuizen

Laatste Nieuws

Wanneer gaat onze buurtbus weer rijden?

De chauffeurs die als vrijwilliger bij de buurtbus rijden zijn  het overgrote merendeel ouder dan 70 jaar en vallen binnen de risicogroep zoals deze door het RIVM zijn vastgesteld.
De huidige richtlijn van het RIVM is dat mensen die ouder zijn dan 70 jaar in principe thuis moeten blijven en alleen naar buiten moeten gaan als het noodzakelijk is. Zolang deze richtlijn geldt, is het dus niet verantwoord om onze chauffeurs op pad te sturen met een buurtbus. Ook al zou de buurtbus zelf veilig ingericht worden, het devies van het RIVM voor risicogroepen luidt nu eenmaal: blijf thuis en werk thuis.

Wat als de richtlijnen veranderen?

De richtlijnen zullen mogelijk en hopelijk  in de loop van de tijd worden versoepeld. Dit is uiteraard afhankelijk van het verdere verloop van het coronavirus in onze samenleving.
Na overleg met o.a. Connexxion, provincie en besturen is gebleken dat de datum van 17 augustus  voor de onze buurtbus niet haalbaar is.

Wat is dan wel een voorlopige streefdatum voor herstart?
De streefdatum voor een mogelijke herstart is dan in overleg met alle betrokken instanties gezet op maandag 31 augustus.. Daarbij geldt wel de volgende waarschuwing: indien  voor de streefdatum) blijkt dat de richtlijn voor 70 jaar en ouder ongewijzigd is ten opzichte van nu, dan zal er een nieuwe streefdatum worden vastgesteld.

 

Voor algemene info kijk op 9292.nl , overal.nl  of de OV apps

 

Is de bus te laat en staat u al een tijd te wachten, kijk dan op 9292.nl of op de site van Connexxion Overal.nl.

Let op:  het meenemen van kinderen liggend en/of zittend in kinderwagens en buggy’s  is niet toegestaan.

Stoelverhogers voor het vervoeren van kinderen
In onze bussen  ligt één stoelverhoger om een kind op te laten zitten.  (met riem!)
De stoelverhoger is voor kinderen tussen de 15 en 36 kg.

Veiligheidsriemen zijn verplicht!

 

nieuwe bussen

 

Vrijwilliger bij ons worden:

Zie de pagina:  Vacatures

Sinds 01 juli 2019 geeft het UWV ook toestemming aan geïnteresseerden in deze functie met een WW uitkering dit vrijwilligerswerk te doen.

(film geproduceerd door WGS Design Enkhuizen)

 

Het bestuur