Buurtbus 438

Wervershoof | Andijk | Stede Broec | Enkhuizen

Tarieven

Tarieven per 1-1-2023:

 

TARIEVEN EN KAARTEN

OV-chipkaart
Inchecken bij instappen, uitchecken bij uitstappen.

Ook geldig op de buurtbus:
-OV-Jaarkaart
-Bedrijven OV-Jaarkaart
-Studentenkaart
-Viziris kaart
-OV Begeleiderskaart (tonen aan chauffeur)
-Vrijvervoer Connexxion (tonen aan chauffeur)

Ritkaart
Reizigers kunnen bij de chauffeur voor € 2,55 een ritkaartje pinnen (geen contant geld meer ).Geldig voor één rit (ongeacht de lengte ervan).
Een kinderkaartje is de hele dag geldig en kost € 1,00.

In- en uitchecken met de pinpas of creditcard

Het is mogelijk om met een pinpas of geschikte creditcard te betalen. Let op: alleen vol tarief.

Hoe werkt het? U houdt de betaalpas tegen de validator en checkt dus op dezelfde manier in als met de OV-chipkaart. Ook kunt u hiervoor de betaalapp op de smartphone of smartwatch gebruiken. Aan het einde van de reis checkt u ook op dezelfde manier uit. Het bedrag voor de busreis (voltarief) wordt de volgende dag afgeschreven van uw bankrekening.

 Wat kost de reis? De prijs voor de reis is gelijk aan reizen op saldo met de OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Op dit moment dus alleen voltarief. In de loop van 2023 hoopt men ook leeftijdskorting en abonnementen aan de betaalpas te kunnen koppelen. Voor reizigers die nu dus op een OV-chipkaart met abonnement of leeftijdskorting reizen is reizen op hun OV-chipkaart dus nog wel voordeliger. Betalen met de betaalpas is nu vooral nog een goed alternatief voor reizigers die anders een los kaartje in de bus kochten of op vol tarief saldo reizen.

Voordeliger  reizen met een buurtbuskaartje of in- en uitchecken met een pinpas/creditkaard/anonieme ov-kaart?
Dat hangt af van de lengte van de rit. Als de rit korter is dan 8 kilometer, is het gunstiger om met de betaalpas in te checken (instaptarief € 1,08 ) en op kilometertarief ( 18 cent per kilometer) te reizen.

Vooraf via internet gekochte vervoersbewijzen
Het is ook mogelijk te reizen met vooraf ingekochte vervoersbewijzen via internet. Met de verstrekte QR code kan worden ingecheckt.